Naviaq er installert på første fartøy hos AQS

Nyheter
1144

– AQS er en av de største servicetilbyderne til havbruksnæringa og Naviaq ønsker å kontinuerlig bidra til å forbedre effektiviteten og kvaliteten i deres arbeid igjennom utvikling av bransjetilpassede løsninger, sier prosjektleder Hanne Ersdal i en pressemelding

I Naviaq Fortøyning ser brukeren en tegning av oppdrettsanlegget i kart og kan klikke på ei fortøyningsline for å se all informasjon om lina og de sertifiserte komponentene denne består av. Anleggstegningen og fortøyningsinformasjon synkroniseres automatisk mellom alle servicebåter og kontorer slik at alle til en hvert tid ser det samme.

Full kontroll
Prosjektleder, Johnny Olsen, hos AQS ser frem til å spare mye tid og unødvendige telefoner.

– Med Naviaq får jeg full kontroll over hva de gjør på båten. Dette skyldes at vi nå kan se på samme tegning og jeg slipper å lure på om vi har samme versjon av anlegget.

Opplæring og implementering av Naviaq Fortøyning hos AQS er godt i gang med kurs av ansatte og kvalitetssikring av programvaren. Teamet i Naviaq er lydhør for AQS sine tilbakemeldingene og ønsker. Nye versjoner blir lansert hyppig i fremover mot AquaNor, hvor produktet skal vises frem for første gang.

– Det er denne fintilpasningen som virkelig løfter programvaren til et godt arbeidsverktøy, sier prosjektleder i Naviaq, Hanne Ersdal.

Dokumentasjon
Hun får støtte i fra John Wærnes, skipper hos AQS, som er tydelig etter å ha prøvd ut Naviaq: – Det er lett og å bruke Naviaq til å dokumentere fortøyningsarbeid. Oversiktlig er det også, men jeg må få noen flere hurtigknapper.

Naviaq Fortøyning vil gi en reduksjon i tid brukt på blant annet loggføring og etterkontroll av dokumentasjon. Fremover vil AQS teste og ta i bruk flere av Naviaq sine programmer dokumentering og styring av arbeidsprosesser på oppdrettsanlegg.

– AQS ønsker å tilby sine kunder en god dokumentasjon av jobben vi har gjort for dem. Her vil Naviaq fremover bli et viktig verktøy for kommunikasjon, sier Ove Løfsnæs daglig leder i AQS.