Tanja Hoel forlater stillingen som direktør i The Seafood Innovation Cluster

Nyheter
2046

Etter syv års ledelse av The Seafood Innovation Cluster, går Tanja Hoel over i en ny stilling som leder for nærings- og samfunnsutvikling i den nye storkommunen Alver i Nordhordland.

Tanja Hoel har ledet arbeidet i The Seafood Innovation Cluster siden 2011. I 2015 fikk klyngen status som Norwegian Centre of Expertice (NCE) for å styrke langsiktig industrielt samarbeid for innovasjon og bærekraftig vekst.

– Jeg er takknemlig for å ha vært med på denne spennende reisen og er stolt over de gode resultatene vi ha oppnådd gjennom samarbeidet mellom aktørene i klyngen, blant annet nye utdanningsprogram, nye testfasiliteter og nye innovasjonsplattformer, sier Hoel.

– Klyngen er i dag i sterk vekst, både med hensyn til medlemmer og samarbeidsprosjekter, og vi har et dedikert administrativt team med fem personer.

– Tanja Hoel har vært en svært god leder og vi er imponert over de resultatene hun har oppnådd, sier Einar Wathne, styreleder i The Seafood Innovation Cluster. – Vi beklager at hun nå har besluttet å gå videre, men hun forlater en virksomhet med en sterk nasjonal posisjon som er anerkjent som en av de fremst klyngene i Norge, forsetter han.

Det utarbeides nå en ny strategi for The Seafood Innovation Cluster som skal besluttes i desember.

– Dette er et godt tidspunkt for endring av ledelse, sier Hoel. – Den nye strategien representerer spennende muligheter for sjømatklyngen og vil gi den nye ledelsen et godt grunnlag for å utløse det store potensialet i klyngen.

Tanja Hoel blir i stillingen frem til 1. februar 2019.

– Styret vil nå starte søket etter en ny leder med de riktige kvalifikasjonene til å ta sjømatklyngen videre, sier Wathne. – Vi har et solid og kompetent administrativt team som vil ivareta våre aktiviteter frem til ny leder er på plass. I tillegg vil jeg ta en mer aktiv rolle som styreleder for å ta virksomheten til det neste nivå, avslutter han.